Ha! Ik hoor je denken, ze maakt een fout, hier op geldviertfeest.nl. Het is vandaag 12 december en ze plaatst een blog over 5 december! Maar nee, niets is minder waar. Ik schrijf heel bewust over een gezellige Sinterklaasavond op 5 december.

2021, welteverstaan.

Goede planning

Want, een goede planning begint nu. De belangrijkste tip voor een budget verantwoorde Sinterklaasavond is namelijk: Begin Op Tijd!

Stap 1: Maak een verzamelplek. Dat kan in je eigen huis zijn, maar als jouw kinderen zich ook weleens ontpoppen als speurneuzen, kan het misschien bij familie of een vriendin.

Stap 2: Maak er een gewoonte van om in de loop van het jaar speelgoed / cadeautjes te verzamelen. Zie je iets leuks? Koop het dan en verstop het in jouw verzamelplek. Aan het einde van het jaar zie je dat je een hele verzameling hebt en dat het je weinig moeite kost om de cadeauzakken te vullen! Wat kleine cadeautjes bijkopen en voila, klaar is Kees (of Klara).

Een bijkomend voordeel: als je een onverwacht feestje hebt, kun je ook putten uit je verzamelde schatten. Je hebt namelijk altijd iets leuks in huis.

Let maar op: succes verzekerd! Geen gestress meer eind november/begin december, want jij bent goed (koop) geslaagd voor iedereen.