Afgelopen week moest ik onze huidige waterstand doormailen aan onze drinkwaterleverancier. We hebben 20% meer water verbruikt dan het voorgaande jaar…. Een en ander is natuurlijk prima verklaarbaar, want: Corona en we zijn veel meer thuis. Tel daar een droge zomer bij op en de rekensom is gemaakt.

Maar toch wil ik Corona hier niet helemaal de schuld geven. Ik merk dat wij met z’n allen langer onder de douche staan dan ik eigenlijk zou willen. Met drie dochters die kou vreselijk vinden, is de douche een heerlijk tijdverdrijf. Ze zingen een deuntje, oefenen een nieuwe tiktok dans, of zitten (!) op de grond de tijd weg te kijken. Ik maak me er zelf ook schuldig aan, eerlijk is eerlijk. Onder de douche ontstaan vaak mijn beste ideeën en ik heb ook een hekel aan kou. Mijn man zet graag de telefoon met muziek aan tijdens het douchen, dat helpt ook niet echt mee in het verbruik.
Tijd om er strak op te gaan toezien, bedacht ik vorige week.

Echt. Beloofd (maar niet heus)

We zijn een week verder. Elke dag als ik zelf onder de douche sta, denk ik: ‘morgen ga ik ècht niet langer dan vijf minuten douchen, beloofd.’ Om mezelf de volgende dag dezelfde belofte te doen.

Alle argumenten om het wel te doen, heb ik ook doorlopen. ‘wat kost water nou helemaal’, ‘je moet jezelf ook wat gunnen in coronatijd’, ‘het is tenslotte ook herfst en is het kouder’…. Maar het knaagt ook, als ik bedenk dat (schoon drink) water niet vanzelfsprekend is voor sommige bevolkingsgroepen.

Kortom: werk aan de winkel!

Een oproep:


Een oproep aan jullie: wat is jullie beste waterbesparingstips of motivatieadvies? Mail het op petra@geldviertfeest.nl of laat een reactie achter. De leukste, meest originele, praktische, handige, best bedachte 3 tips zal ik in een blog behandelen. Dan heeft iedereen er iets aan!