Gisteren plaatste ik een blog over The Fear Of Missing Out, oftewel FOMO. De strekking is dat mensen die FOMO ervaren, het gevoel hebben dat ze ‘iets missen wat anderen doen’. Dat fenomeen kan zelfs gezondheidsklachten tot gevolg hebben.

Ik schreef dat FOMO ook bij beleggen voor kan komen. Gisteren las ik een artikel dat de bitcoin aan een behoorlijke opmars bezig is. Dat kan ervoor zorgen dat men bang is het succes van de digitale munt te zullen missen en daarom geneigd zijn om nog snel ‘in te stappen’.

Vandaag (dus 1 dag later!) las ik een artikel dat de bitcoin op dit moment crashed. De munt is in 24 uur zelfs 11,5% gedaald.

Dit geeft aan wat FOMO kan doen. Mensen die gisteren op een hoog moment zijn ingestapt, balen nu als een stekker. Want die hebben 2.000 euro zien verdampen, waarschijnlijk ook nog toen ze lagen te slapen. En dan maar hopen dat ze er voor de lange termijn inzitten en dat ze het geld niet heel snel weer nodig hebben. Morgen kan het totaal anders zijn trouwens. Dat de bitcoin weer stijgt.

Waarmee ik maar wil zeggen: vaar gewoon lekker je eigen koers. Laat je niet gek maken door dat wat een ander doet, want het loopt toch vast anders.

life happens while you’re making plans