Toen het leven in maart door Corona werd plat gelegd, had ik al gauw de beslissing genomen dat we de dagen zo enerverend moesten laten verlopen. Drie kinderen die de hele dag om je heen springen terwijl het werken gewoon doorgaat…. Schipperen was het, en rekening moeten houden met iedereen. Op een gegeven moment was mijn hoogste doel dat we het vooral zo harmonieus moesten laten verlopen.

Moestuin

Op een bepaald moment ging ik bij iemand aardbeienplantjes ophalen, voor de in Coronatijd aangelegde moestuin. Toen ik bij de verkoopster de tuin in liep, zag ik een prachtig kippenhok staan. Leeg. Het hok was van de dochter, vertelde de mevrouw. Zij woonde niet meer thuis, het hok werd niet meer gebruikt. Ik zei, dat als ze van het hok af wilde, ze mij altijd een berichtje mocht sturen. Nog diezelfde zaterdag stond het kippenhok bij ons in de achtertuin.

Ik heb altijd al kippen gewild, dat leek mij het toppunt van gezelligheid. Sierkipjes zag ik niet zo zitten, gewone ordinaire legkippen, dat moesten het worden. En zo kregen wij Charlotte en Babette, 2 grote stoere bruine legkippen die binnen no time heerser over onze tuin werden.

We kregen ze toen ze 19 weken waren en 2 weken later had ik ons eerste eigen eitje in handen! Zo ontzettend leuk! De 2 dames bleken zich te ontpoppen tot heuse knuffelkippen. Onze kinderen lopen de hele dag met ze in de handen en ze laten zich alles welgevallen. Vooral als we aankomen met verse meelwormen 🙂

Verse eitjes

Het is zo fijn als wij bij de lunch een vers eitje hebben van onze eigen kippen! Mocht je zoiets overwegen, je hebt de ruimte en tijd, dan kan ik het je het van harte aanbevelen. Kippen zijn sociaal en vriendelijk, heel anders dan ik had verwacht. Ze zijn inmiddels echt onderdeel van ons gezin geworden.

Met die moestuin is het trouwens niet veel meer geworden. We hebben geen enkele aardbei van de gekochte aardbeienplantjes geoogst en de peultjes werden opgegeten door insecten. Wat wel een groot succes was, waren de courgettes. Die waren overvloedig aanwezig deze zomer!

Wat was /is jouw beste tip om de lockdown door te komen?