De boodschappen. Iedereen heeft ermee te maken en het komt elke dag terug. Of wekelijks, als je onderweg bent in stappenplan brons 🙂 Het is de kostenpost waar je zelf de meeste invloed op hebt als het gaat om besparen. In deze blog wil ik je attent maken op de app Too good to go. Een app die in jouw boodschappenbudget een behoorlijk verschil kan maken!

Ik ben helemaal fan en gebruik de app Too good to go zeer regelmatig.

Magix box

De app biedt de mogelijkheid om eten dat tegen de houdbaarheidsdatum aanzit tegen een heel schappelijke prijs op te halen bij de winkel. En dan niet per artikel, maar in een zogeheten ‘magic box’. Dat is het ook, echt want je weet niet wat je koopt.

Het werkt super eenvoudig. Je downloadt de app, registreert jezelf en je kunt aan de slag! Via de app kun je op 3 verschillende manieren betalen; via Ideal (dat doe ik), via je credit Card of via Google Pay. Vervolgens ga je naar de winkel waar je je bestelbon (in de app) laat zien, je swiped deze en voilà! je ontvangt je magic box. Naast dat het scheelt in je portemonnee, zet je je op deze manier ook in tegen voedselverspilling. Er wordt in Nederland zoveel eten weggegooid, terwijl de voedselbanken de vraag nauwelijks aan kunnen. 

Toen ik ermee begon, was in mijn regio slechts een handjevol winkeliers aangesloten, maar inmiddels is het aantal gegroeid tot wel 30 aangesloten partijen. Bakkers, supermarkten, restaurants zelfs een chocolaterie doet mee. Dat maakt het ook zo leuk: het is een verrassing wat je krijgt en wat je dus die avond op tafel zet (of bij de koffie serveert :)).

Ruilen

Ik vind het een geweldig initiatief. Natuurlijk zitten er ook weleens producten bij die ik normaal gesproken niet zou kopen. Gelukkig heb ik een buurvrouw die ook fervent Too good te Go-er is, wij wisselen producten vaak onderling uit. Er zijn zelfs Facebook groepen waar je producten die je niet kunt of wilt gebruiken kunt aanbieden.

In de app wordt zo nu en dan een blog geschreven en daarin worden allerlei tips gegeven hoe je je nog meer kunt inzetten tegen voedselverspilling. Onlangs werd een leuk artikel geplaatst over het gebruik van eten in je badkamer. Met kookvocht van aardappelen schijn je je haar te kunnen laten glanzen, om maar een voorbeeld te geven. Ik heb het nog niet geprobeerd……

Ook onze kinderen zijn fan van Too good to Go. Vooral de boxen van de bakkers zijn hier favoriet. Croissantjes, lekkere bolletjes, krentenbollen… Dat maakt ontbijten tot een feest! Ook krijgen we regelmatig een lekker taartje mee. Dat is ook de reden voor de titel van deze blog. Toen we in maart in de intelligent lockdown zaten, was mijn enige uitje een magix box scoren bij de plaatselijke bakker. Daar zat zo vaak een taart in, dat mijn man opmerkte dat wij het beter too good to grow konden gaan noemen…..

Heb jij de app al op je telefoon staan? Wat zijn jouw bevindingen?